Să știți că nu există nicio modalitate posibilă de a acționa ÎNTOTDEAUNA într-un mod orientat către valorile tale (adică ceea ce vrei să trăiești și să fii ca persoană)

Vei lua frecvent decizii care nu funcționează cu adevărat pentru viața sau valorile tale.

Adică în fața unor situații dificile, vei face mereu chestii care fie te îndepărtează, fie te apropie de ceea ce vrei să faci sau de modul în care vrei să-ți trăiești viața

Exemplu: primești amendă pentru viteză.
Mișcări de „îndepărtare”: te enervezi pe tine însuți, te autocritici și te faci să te simți ca o persoană oribilă ȘI eviți să mai conduci din cauza anxietății ca vei mai obține o amendă.
Mișcări de „apropiere” : recunoști că ai depășit viteza, te simți frustrat că s-a întâmplat așa, dar înțelegi, de asemenea, că este un eveniment destul de normal pentru toți șoferii. Amenda se întâmplă. Și poți fi mai atent(ă) data viitoare.

Acele mișcări de „îndepărtare” enumerate mai sus te conduc pe calea de a fi o versiune nemiloasă și anxioasă a ta. În timp ce mișcările de „apropiere” te mențin în direcția auto-compasiunii, intenționalității, responsabilității și siguranței.

În general, vrem să facem mai mult mișcări de apropiere către valorile noastre, deoarece asta ne ține pe drumul cel bun pentru a fi persoana care vrem să fim și pentru a trăi o viață pe care vrem să o trăim.

Dar de zi cu zi? Vei face tone de mișcări de îndepărtare și tone de mișcări de apropiere. Aducerea mai multor observații, prezența și intenționalitatea vor ajuta la o mulțime de alegeri care funcționează mai mult pentru viața ta.💜