Ceea ce fac cei din jurul tău este, de multe ori, despre ei înșiși, nu despre tine. Așa că nu lua lucrurile personal…

Dacă ai tendința să te superi des pe cei din jur, din diferite motive si mai ales, dacă ți s-a spus des “Haide măăăi, nu mai fi și tu așa sensibil/sensibilă!” Atunci e posibil ca postul ăsta să te ajute. Posibil. Vedem!

Asta chiar că e ceva greu de explicat și mai greu de făcut (ca tot ce e bun în viață). E nevoie chiar să-ți dorești să faci asta si să aplici. Dar poți să ajungi să nu mai iei lucrurile atât de personal de fiecare dată când cei din jur fac chestii care nu-ți convin. Vei putea să vezi ca multe (nu toate, dar muuulte) din chestiile astea sunt despre ei și nu au nicio legătură cu tine.

De examplu:

Tu și prietenul sau prietena ta vă planificați să vină mâine la tine la ora 18.00 să te ajute cu ceva. Mâine, în jur de 17.45 primești un mesaj că poate să ajungă abia la ora 21.00. Tu decizi să anulezi totul, ca e de muncă și ar fi prea târziu ca să și terminați. Și aici o iei personal: “ce naiba?!! De ce a făcut asta? Eu chiar nu contez pentru el/ea, nu îi pasă de mine, de timpul meu….ce i-am făcut? E supărat /(ă) pe mine? Nu mai pot să ma bazez pe ea/el vreodată!”

Hai să descâlcim treaba puțin: Ce se întâmplă?


– ai tot dreptul și e normal să te simți frustrat (ă). V-ați făcut planuri și e enervant cum s-a dus naibii tot planul vostru. Mai ales ca era important pentru tine…
– poți să stai puțin să analizezi situația? Posibile răspunsuri situații care nu au legătură cu tine
**persoana asta are o chestie cu întârziatul, nu poate/nu știe cum să-și planifice timpul (adică s-a mai întâmplat să întârzie, anuleze etc.?)
**persoana asta are niște probleme nasoale în familie, despre care nu ai aflat
**persoana asta nu a dat niciun semn cum că ar fi supărată pe tine, sub nicio formă.

Este posibil ca ceea ce a făcut să nu aibă legătură cu tine, ci mai mult cu viața lor ?

Sigur că ceea ce simți este normal și e tot normal e să ai reacții la ceea ce fac oamenii în relație cu tine. Și e important să vezi dincolo de gândurile că ceea ce fac ei este despre tine mai mult decât este despre ei și viața lor.